Matematik

Algoritme - Lineær og binær søgning

05. september 2018 af Warrio - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :) 

Jeg er startet med et emne, som jeg har lidt svær ved, at forstå og kan ikke rigtig finde nogle gode eksempler til at hjælpe mig med min opgave :( 

Håber der er nogen her som kan hjælpe ^_^

Opgaven siger:

List all the steps used to search for 9 in the sequence 

1, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 11

a) a linear search

b) a binary search 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

a)  1->3->4->5->6->8->9      Tallene kigges igennem i en fast rækkefølge (her fra venstre til højre)
b)  5->8->9                           Start i midten (her med afrunding mod venstre) og gå til midten af resten.

Når tallene er sorterede kan binær søgning bruges. Da 5 er for lav må 9 (hvis det eksisterer) være til højre for 5. Midten af resten til højre for er 8 (afrundet mod venstre).


Svar #2
05. september 2018 af Warrio

Men feks. i a) så angående lineær søgning er der det med i := 1 og, hvor man skriver:

While i ≤ n and a≠ x

i := i + 1 If i ≤ n then location := i Else location := 0 

Return Location.

Hvordan er det man bruger de her sætninger. Er det ikke dem som man skal bruge til at løse opgaven. 


Skriv et svar til: Algoritme - Lineær og binær søgning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.