Matematik

Vektorer i rummet

08. september 2018 af kevz1234 - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder med en projektopgave omkring vektorer. Jeg er nået til en følgende opgave..

På pyramidestubben ses en kasseformet udbygning. En af skæringslinjerne mellem den og pyramidestubben udgøres af stykket FG. Punkterne F(40,28,0) G(xg,28,25) og H(40,28,22( er beliggende i planen pi.

f) Opstil en ligning for planen pi.

Jeg ved godt at jeg skal have fundet x koordinatet for G, men synes ikke rigtig jeg kan komme frem til en måde hvori jeg kan beregne det.. Kan nogen muligvis hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2018 af StoreNord

Du burde kunne opstille planens ligning udfra 3 punkter.
Side 118 i min kloge bog.


Svar #2
08. september 2018 af kevz1234

Har fået løst opgaven..


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2018 af StoreNord

Skrapt. Jeg så først nu, at jeg manglede et punkt.       :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2018 af mathon

\small \textup{Ligning for}
\small \textup{planen }\pi \textup{:}
                      \small \left ( \overrightarrow{FG}\times \overrightarrow{FH}\right )\cdot \overrightarrow{FP}=0        \small \textup{n\aa r P(x,y,z) er et vilk\aa rligt variabelt punkt i planen.}


Skriv et svar til: Vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.