Matematik

Sammenhæng mellem antal

09. september 2018 af aya111 - Niveau: C-niveau

Hej alle, nogle der kan hjælpe med denne opgave?

I en iskiosk har man fundet følgene sammenhæng mellem antallet af is, der kan sælges om dagen, og den pris isen sælges for

f(x) = - 2,5x + 125

Hvor f(x) er antallet af solgte is, og x er prisen for en is målt i kr. 

Gør rede for hvad tallet -2,5 betyder for sammenhængen mellem antallet af solgte is og prisen for en is og bestem den pris der betyder at der ikke sælges nogle is


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2018 af OliverHviid

Da det er en lineær funktion f(x)=ax+b, så er a=hældningskoefficienten (hvad tror du så -2,5 betyder?)

Til spg. 2 så løs f(x)=0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Hver gang prisen bliver hævet med 1 kr, så bliver der solgt 2,5 færre is pr. dag.


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem antal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.