Matematik

Injektivitet/surjektivitet

11. september 2018 af JakobSand12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Lad S og T være to mængder med endeligt mange elementer og f : S -> T en funktion. Antag at S betår af m elementer og at T består af n elementer.


2. Antag at m > n, og vis at f ikke kan være injektiv.
3. Antag m = n, og vis at f er injektiv hvis og kun hvis den er surjektiv.

Nogen der kan hjælpe? (er på bar bund...)

Hilsen  Jakob


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2018 af peter lind

2) Det kan den godt; men den kan ikke samtidig være surjektiv

3) Lav en endelig mængde for eks. S = T = {1, 2. 3} Overvej hvordan du kan lave en afbildning der er injektiv, men også surjektiv


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2018 af PeterHons (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, kan du uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2018 af peter lind

2)  lad S være {1, 2 } og T være {1, 2, 3 } du kan lave den injektive afbildning f(1) = 1, f(2)=2 men så kan afbildningen ikke være på


Skriv et svar til: Injektivitet/surjektivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.