Fysik

Det skrå kast

12. september 2018 af iliojacobsen - Niveau: A-niveau

Hurtigt spørgsmål: Hvis jeg kaster en bold op i luften, og den, efter at være kørt i sin bane, rammer jorden længere nede, end jeg kastede den, vil kastevidden for det skrå kast så være ved det punkt, hvor bolden er på linje med det sted, hvor jeg kastede bolden eller dér, hvor den rammer jorden? Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2018 af peter lind

Nej. Kastevidden er der hvor den rammer jorden. Du kan altså ikke bruge formlen fra bogen, hvor der regnes med at højden er den samme for start af kastet og slut af kastet


Svar #2
12. september 2018 af iliojacobsen

Ok super, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2018 af mathon

\small \textup{skr\aa \ kast \textbf{uden} luftmodstand:}

Ved brug af kasteparablen kan du beregne y-koordinaten for nedslagspunktet:

                           \small y=-\frac{g}{2{v_o}^2\cdot \cos^2(\alpha )}x^2+\tan(\alpha )x         \small x=v_o\cdot \cos(\alpha )\cdot t


Skriv et svar til: Det skrå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.