Matematik

Linjensligning

15. september 2018 af Hanne12345654321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har virkelig brug for hjælp med disse to opgaver. Jeg ved ikke hvilken formler jeg skal bruge? håber I kan hjælpe:) (tjek billedet) 

Tak på forhånd:) 

Vedhæftet fil: mat.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. september 2018 af mathon

Alle punkter i afstanden 10 fra A(6,3)
ligger på cirklen:
                                   \small \left (x-6 \right )^2+\left (y-3 \right )^2=10^2
Det søgte punkt har kordinatsættet (0,y)
hvoraf:

                                   \small \left (0-6 \right )^2+\left (y-3 \right )^2=100

                                   \small 36+\left (y-3 \right )^2=100

                                   \small \left (y-3 \right )^2=64=8^2

                                   \small y-3 =\mp \sqrt{8^2}=\mp 8

                                   \small y=3\mp 8=\left\{\begin{matrix} -5\\11 \end{matrix}\right.

            \small B\textup{ kan v\ae re (0,-5) og (0,11)}.


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2018 af mathon

Først findes en ligning for linjen \small m gennem punkterne A(3,4) og (-6,0).
\small \left (\textup{Hint:}\; \; \; \; a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \right )
 


Svar #4
15. september 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Mange tak :)


Svar #5
15. september 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Jeg har fundet a=0,44 og b=2,68

Hvad skal jeg efter det?


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. september 2018 af mathon

        \small \begin{array} {llcl} \textup{h\ae ldningskoefficient:}&a=\frac{0-4}{-6-3}=\frac{-4}{-9}=\frac{4}{9}\\ \textup{linjen \textbf{m's} ligning:}&y=\frac{4}{9}x+b&\textup{gennem}&(3,4)\\ &4=\frac{4}{9}\cdot 3+b&\Leftrightarrow &b=\frac{8}{3}\\ &y=\frac{4}{9}x+\frac{8}{3} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. september 2018 af mathon

        \small \begin{array} {llcl} \textup{\textbf{n}'s h\ae ldningskoefficient:}&a=\frac{4}{9}&\textup{(grundet parallellitet)}\\ \textup{linjen \textbf{n}'s ligning:}&y=\frac{4}{9}x+b&\textup{gennem}&(0,-3)\textup{ } ...\end{array}


Skriv et svar til: Linjensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.