Matematik

Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

16. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I 2005 var antallet af stx-gymnasieelever i Danmark 61112. I perioden 2005-2013 steg

antallet af stx-gymnasieelever i Danmark i gennemsnit med 3679 om året.

A) indfør passende variable, og opstil en model for sammenhængen mellem antallet af

stx-gymnasieelever i Danmark og antal år efter 2005.

hvad er en passende variabel


Svar #1
16. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

forstår ikke det der med en passende variabel


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2018 af MatHFlærer

Du skal bruge y=ax+b hvor a er hældningskoefficienten og b er begyndelsesværdien. Af de tal du skriver, så har du faktisk a og b.

Når du så har fundet din model, så husk at forklare hvad x og y er.
Hint: y fortæller noget om gymnasieelever og x fortæller noget om tidsperioden.


Svar #3
16. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

forstår ikke

kan du give et eksempel


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2018 af MatHFlærer

Ja her er et eksempel.

Eksempel: I perioden 2010 solgte et lokalt bilhus ca. 1500 biler. I perioden 2010-2018 steg antallet af solgte biler hvert år med ca. 240 biler. 

a) indfør passende variable, og opstil en model for sammenhængen mellem antallet af solgte biler for det bestemte bilhus i perioden 2010-2018.

Svar: Vi ser, at b=1500 fordi det er begyndelsesværdien. Her er a=240 for det er hældningskoefficienten, dvs. det tal som der øges med hvert år. Så forskriften er f(x)=240x+1500

Forklaring af x og y: hvor y er antallet af solgte biler i det bestemte bilhus til tidspunktet x, målt i år efter år 2010. Modellen er passende i perioden 2010-2018.


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.