Matematik

Nogen der kan hjælpe?:)

18. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet) - Niveau: C-niveau

a) Grafen for en lineær funktion f skærer førsteaksen i x=5 og andenaksen i y=10

Mit svar:

Er det ikke bare f(x)=5x+10 også sætte den inde på inspire så man kan se linjen?

Håber jeg har fået det rigtig resultat


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2018 af MatHFlærer

Du har to punkter (0,10) og (5,0) så forskriften der løber igennem punkterne er f(x)=-2x+10 fordi hvis x=0 så er f(0)=-2*0+10=10 og når x=5 så er f(5)=-2*5+10=0 så det passer med dine punkter.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2018 af mathon

                \small \textup{aksesk\ae ringsform:}\quad\frac{x}{5}+\frac{y}{10}=1       

                                                   \small 2x+y=10

                                                   \small \small f(x)=y=-2x+10            


Svar #3
18. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

der står jeg skal bestem en forskrift..... hvad skal jeg så skrive?

f(x)=5x+10?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2018 af MatHFlærer

Nej f(x)=-2x+10 men overvej hvorfor din er forkert og min (samt Mathons) er rigtig.

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2018 af OliverHviid

Hint: du kan anvende formlerne a=Δy/Δx og b=y1-ax1 til at finde den korrekte forskrift.


Svar #6
18. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

så forskriften er f(x)-2x+5


Svar #7
18. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

mener f(x)-2x+5


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2018 af MatHFlærer

Nej, f(x)=-2x+10 ikke f(x)=-2x+5.


Svar #9
18. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

jaer så forskriften er  f(x)=-2x+10


Svar #10
18. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

men kan du fortælle hvordan du gjorde


Svar #11
18. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

hvorfår i det der -2 fra?    er helt forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. september 2018 af MatHFlærer

Det er forklaret mange gange, men I give it a shot.

Du har x=5 og y=10, hvornår er x=5? Når y=0 og hvornår er y=10? Når x=0, så har du to punkter

(5,0) og (0,10) (du kan også skrive (0,10) og (5,0) det har ingen betydning). Dermed er

a=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{0-10}{5-0}=\frac{-10}{5}=-2


Svar #13
18. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

har fundet ud af det  f(x)-2x+10

Er det ikke rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. september 2018 af MatHFlærer

Prøv at tegn den og tegn dine oplysninger (dvs. dine punkter). Skærer grafen punkterne? Brug evt. GeoGebra


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe?:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.