Fysik

Energiindhold i fødevarer

21. september 2018 af NW12 - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg sidder med denne fysik øvelse og jeg forstår ikke helt hvordan man udregner mine opgaver. Opgaverne lyder som følgende:

Beregn energiindholdet pr. 100 g i

A. En chokoladebar, der pr. 100 g indeholder 3,8 g protein, 16,6 g fedt & 70,1 g kulhydrat.

B. En øl, der pr. 100 g indeholder 0,5 g protein, 0 g fedt, 3,6 g kulhydrat & 4,8 g alkohol (ethanol)

C. En sodavand, der pr. 100 g indeholder 0 g protein, 0 g fedt & 10,6 g kulhydrat. 

Er der nogle som kan hjæpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2018 af swpply (Slettet)

Brug understående tabel til at finde de fysiologiske brændværdier for protein, kulhydrater, fedt og ethanol.


Svar #2
23. september 2018 af NW12

Hvordan udregner man det? Kan du give et eksempel?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2018 af swpply (Slettet)

a) Energiindhold i en chokoladebar:

                \begin{align*} E_\text{chokoladebar} &= 3.8\,\text{g}\cdot17\tfrac{\text{kJ}}{\text{g}} + 16.3\,\text{g}\cdot37\tfrac{\text{kJ}}{\text{g}} + 70.1\,\text{g}\cdot17\tfrac{\text{kJ}}{\text{g}} \\ &= 1859.4\,\text{kJ} \\ &= 1.9\,\text{MJ} \end{align*}


Svar #4
23. september 2018 af NW12

Tak

Skriv et svar til: Energiindhold i fødevarer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.