Matematik

forstår ikke!!!

27. september 2018 af hyleblomst (Slettet) - Niveau: 9. klasse

10,000 kr til renten 5% p.a

født 1998, kan først hæve penge når man er 14

hvor meget kan man hæve, hvis renten er konstant alle 14 år


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2018 af Moderatoren

Hvad forstår du ikke? 

Har du kigget på renteformlen, som I har arbejdet med i klassen?


Svar #2
27. september 2018 af hyleblomst (Slettet)

jeg forstå ikke hvordan jeg gør

formlen er 

kn = ko * (1 + r) n


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. september 2018 af PeterValberg

Brug kapitalfremskrivningsformlen:

K_n=K_0\cdot(1+r)^n

hvor K0 er startkapitalen
r er den årlige rente som decimaltal (0,05)
n er antal år (14)
Kn er således kapitalen efter 14 år med en årlig rente på 5%

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. september 2018 af mathon

Brug:
                   \small 5\%=0.05

                  \small \small K_{14}=10'000\cdot \left (1+0.05 \right )^{14}
                               


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. september 2018 af PeterValberg

Med de givne tal indsat, har du:

K_{14}=10000\cdot(1+0,05)^{14}=....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
27. september 2018 af hyleblomst (Slettet)

tak for hjælpen 

god dag :)


Skriv et svar til: forstår ikke!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.