Matematik

Hjælp til Mat A - Uni

01. oktober 2018 af polit18 - Niveau: Universitet/Videregående

4.1-10 

Lad I ⊆ R være et ikke-tomt, åbent interval, og lad f : I --> R være en differentiabel funktion, hvor f(x) ≠ 0 for ethvert x ∈ I

Ved den logaritmisk afledende af funktionen f forstås funktionen f* : I --> R, hvor 

∀ x ∈ I : f*(x) = \frac{f'(x)}{f(x)}

Vi siger da, at f er logaritmisk differentiabel. 

Antag, at f og g er to logaritmisk differentiable funktioner, som er defineret på intervallet I. Vis, at da er funktionerne fg og \frac{f}{g} logaritmisk differentiable, og at man har, at 

?(fg)*=f*+g* og (\frac{f}{g})*= f*- g*. 

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2018 af AskTheAfghan

Da f og g er logaritmisk differebtiable funktioner på I, har man f*(x) = f'(x)/f(x) og g*(x) = g'(x)/g(x).

Du har (fg)*(x) = (fg)'(x) / (fg)(x) = .... [benyt produktreglen, og reducer/omskriv], og

     (f/g)*(x) = (f/g)'(x) / (f/g)(x) = ..... [benyt kvotientreglen, og reducer/omskriv].

[PS: Giv dit indlæg en sigende titel; beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med; osv.]


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2018 af peter lind

(f*g)' = f'*g + f*g

(f*g)' /(f*g) =,?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2019 af Problemeroveralt (Slettet)

@AskTheAfghan 

Jeg har svært ved at forstå denne opgave, kan det være du gider uddybe dette mere ? 


Skriv et svar til: Hjælp til Mat A - Uni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.