Fysik

brydning af lys i et akrylklods

01. oktober 2018 af Dinosaua - Niveau: B-niveau

a) Beregn vinklerne b, i og B på figuren over for, hvis i = 55 grader. 

b) ud fra dine resultater, hvad kan du så sige om størrelsen på indgangsvinklen i forhold til brydningsvinklen, når vi går fra et stof hvor lyset har høj hastighed , til et stof, hvor lyset har lavere hastighed?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2018 af peter lind


Svar #2
01. oktober 2018 af Dinosaua

Jeg er ikke helt bekendt med, hvad jeg skal gøre. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2018 af peter lind

sin(i) = n*sin(b)

n må du slå op i en tabel


Svar #4
01. oktober 2018 af Dinosaua

Der skulle gerne have stået I og ikke i. 

n har jeg til at være 1.52.

Jeg forstår ikke helt.. hvor skulle jeg få sin(b) fra? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2018 af peter lind

du har når du sætter de givne oplysninger ind i ligninge at sin(55º) =1,52*sin(b)


Skriv et svar til: brydning af lys i et akrylklods

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.