Fysik

ellære

02. oktober 2018 af Iquer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har så mange spørgsmål, at jeg dårligt ved hvor jeg skal starte...
 Jeg roder sådan rundt i alle de formler og nye ord der skal læres, så forvirre mig selv helt enormt.

først: Hvis jeg skal finde resistans i en ledning - Er den rette formel så U = R * I ?? Eller er jeg helt forkert på den?

Og ligeså, er formlen så P = U * I , hvis jeg skal finde hvor stor effekt der afsættes i ledning?

Håber en kan hjælpe :)

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2018 af peter lind

Begge formler er rigtige


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2018 af ringstedLC

I et forsøg på at begrænse din forvirring kan det anbefales at besøge: http://www.formel.dk/Fysik/Ellaere.htm, hvor især "lagkagen" er nyttig. Undersiden: http://www.formel.dk/Fysik/Ellaere_formler.htm kan også være aktuel.

I "U = R * I" isoleres R = U / I


Svar #3
02. oktober 2018 af Iquer (Slettet)

Tusind mange gange tak.
 Så er der noget at slås videre med i morgen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2018 af jbmm (Slettet)

modstand/resistens: R = U / I (ohm = spænding (volt) dividet med strøm (ampere))
effekten/varmen i modstanden: U * I (watt = spænding (volt) ganget med strømmen (ampere))


Skriv et svar til: ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.