Matematik

Hvordan med og?

03. oktober 2018 af NielsThoegersen - Niveau: B-niveau

Jeg har løst en andengradsligning, hvorved jeg har fået følgende to svar: x=3 og x=-1

Dog bliver jeg usikker på, om der egentlig skal stå "og" eller "eller"? 

Kan man sige x=\pm2+1 <=> x=3\wedge x=-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2018 af Warrio

Der skal stå eller 


Svar #2
03. oktober 2018 af NielsThoegersen

Og din argumentation er ...?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2018 af ringstedLC

Det logiske "∧" betyder, at x både skal være 3 og -1. Det er der ingen x'er, der kan være.

Det logiske "∨" betyder, at x enten er 3 eller -1. Det giver de to løsninger for ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2018 af Warrio

Der er to løsninger til x...... Dvs at løsningen er at x = 3 eller x = -1, da x ikke kan både være 3 og -1


Svar #5
03. oktober 2018 af NielsThoegersen

Okay, tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2018 af SuneChr

"Og" ∧ brugt i sammensætning af udsagn svarer til ∩ fællesmængden af en eller flere mængder.
"Eller" ∨ brugt i sammensætning af udsagn svarer til ∪ foreningsmængden af en eller flere mængder.
Vi har:
Udsagnet  (x = - 1  ∨  x = 3)  er for mængder det samme som {x | x = - 1} ∪ {x | x = 3}

 


Skriv et svar til: Hvordan med og?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.