Matematik

procent

04. oktober 2018 af maria362 - Niveau: C-niveau

En anden bank reklaemere for en konto med en fast årlig rente, hvor et beløb på 100.000 kr. vokser til 125.000 kr. på 5 år.

b) Bestem den årlige procentvise rente på denne konto.

Hvordan udregnes dette på lommeregner? jeg er med på formlen, men jeg kan ikke finde ud af at indtaste det på lommeregner

tak for hjælp, på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2018 af swpply (Slettet)

                    \begin{align*} 125.000\,\text{kr} = (1-r)^5\cdot100.000\,\text{kr} &\quad\Leftrightarrow \quad (1-r)^5 = 1.25 \\ &\quad\Leftrightarrow\quad 1-r = \sqrt[5]{1.25} \\ &\quad\Leftrightarrow \quad r = 1-\sqrt[5]{1.25} \end{align*}


Svar #2
04. oktober 2018 af maria362

#1

                    \begin{align*} 125.000\,\text{kr} = (1-r)^5\cdot100.000\,\text{kr} &\quad\Leftrightarrow \quad (1-r)^5 = 1.25 \\ &\quad\Leftrightarrow\quad 1-r = \sqrt[5]{1.25} \\ &\quad\Leftrightarrow \quad r = 1-\sqrt[5]{1.25} \end{align*}

1000 tak :) ved du hvad facit vil blive i decimaltal? 


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.