Matematik

Hjælp til at beregn vinklen v

07. oktober 2018 af AnneMetteRJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal beregn vinklen v, således at rumfanget af hønsehuset bliver 45 m3. Men hvordan gør jeg det?

Jeg har delt den op, og beregnet rumfanget af selve rummet. Så nu mangler jeg at beregne rumfanget af taget hvor vinkel v er. 

Jeg har vedhæftet et billede af hønsehuset 

Vedhæftet fil: Hønsehudet.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

     rumfang = længde * bredde *  "gennemsnitlig højde"

hvor:
     længde = a
     bredde = b
     "gennemsnitlig højde" = (h + x)/2

Derudover fremgår det at
     x = tan(v) * a + h

Det samme fænomen ser du i arealet for en trapez:
http://www.regneregler.dk/trapez-areal


Svar #2
07. oktober 2018 af AnneMetteRJ (Slettet)

Jeg har også bregnet det første rumfang. Det er når vi kommer til den del med tan(v), der opstår problmer.

De værdiger der bruges er a=3,75m og b=7,5m. Højden h sættes til 1,4 meter.

Jeg har disse beregninger som er vedhæftet 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

Jeg kan ikke se noget problem


Skriv et svar til: Hjælp til at beregn vinklen v

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.