Matematik

matematik fsa december 2012 rejsekort til Emil opg. 1.7 - Hjælp!!

08. oktober 2018 af kiwi321cool - Niveau: 9. klasse

hej er der nogle der har lavet denne opgave og evt. kan vejlede mig til hvordan jeg skal besvare den?

Vedhæftet fil: FSA 2012.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2018 af MatHFlærer

Arh det en stor opgave... Hvad er dine forsøg? Hvor meget har du selv lavet? Vær’ specifikt. Så kan vi se på det

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2018 af mathon

              \small \begin{array} {llcr} 1.1\quad \textup{4 dobbeltture}&4\cdot \left ( 2\cdot 54.50\; \textup{kr}\; \right )&\textup{kr}&436.00 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2018 af mathon

              \small \small \begin{array} {llcr} 1.2\quad \textup{1 dobbelttursbesparelse}&2\cdot \left ( 54.50\; \textup{kr}-30\; \textup{kr}\; \right )=&\textup{kr}&49.00 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2018 af mathon

              \small \small \begin{array} {llcr} 1.3\quad \textup{uden rejsekort:}&y=54.50 x\\ \,\, \, \, \, \, \, \, \quad \textup{med rejsekort:}&y=30x+50\\ \,\, \, \, \, \, \, \, \quad\textup{fordelagtigt m. rejsekort}&30x+50<54.50x \end{array}


Svar #5
09. oktober 2018 af kiwi321cool

jeg har fundet ud af at det er grafen n der er den rigtige, men jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal begrunde hvorfor det er er den


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2018 af mathon

Svaret er: \small \small \textup{m}


Svar #7
09. oktober 2018 af kiwi321cool

men hvordan skal jeg begrunde mit svar


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2018 af MatHFlærer

Jeg er uenig med Mathon, jeg vil sige at du har ret, det er grafen for n. Det skyldes, at grafen for n beskriver prisudviklingen, men man ser prisen stiger langsommere jo flere rejser der foretages. 


Svar #9
09. oktober 2018 af kiwi321cool

men falder prisen ikke en smule for hver 5. rejse?

bare for at være helt sikker


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. oktober 2018 af MatHFlærer

jo det gør det


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. oktober 2018 af mathon

#8 har ret, da prisen naturligvis er stigende med antallet af rejser - og når man læser teksten korrekt.


Skriv et svar til: matematik fsa december 2012 rejsekort til Emil opg. 1.7 - Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.