Matematik

diffirentering

10. oktober 2018 af TKCA1 - Niveau: B-niveau

er der nogen der kan hjælpe med opgaven? ved ikke rigtig hvor jeg skal starte fra
 

lad f(x)=x^4

beregn f mærke (1)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2018 af mariesommer

Du skal bruge regnereglen:

f(x)=x^n

f'(x)=n*x^n-1


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. oktober 2018 af mathon

...som er

                     \small \small f{\, }'(x)=4\cdot x^{4-1}


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2018 af AMelev

Når du så har f '(x) kan du beregne f '(1) ved indsættelse.


Svar #4
10. oktober 2018 af TKCA1

Tusinde tak:)))

Svar #5
10. oktober 2018 af TKCA1

men jeg forstår ikke hvordan man skal indsætte det. Er det så f'(1)=4*x^4^ ^- ^1

Er den så differntret


Svar #6
10. oktober 2018 af TKCA1

Og skal man bruge x0 i denne opagve 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. oktober 2018 af AMelev

#2

...som er

                     \small \small f{\, }'(x)=4\cdot x^{4-1}

f '(x) = 4x3. Så er f differentieret.

Du skulle bestemme differentialkvotienten i x = 1. Altså bestemme f '(1) ved at indsætte 1 i stedet for x - på begge sider!


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. oktober 2018 af Bibo53

Da f'(x)=4x^3, er f'(1)=4\cdot 1^3=4\cdot 1=4.


Skriv et svar til: diffirentering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.