Matematik

Funktioner matematik

14. oktober 2018 af Fatima2904 - Niveau: C-niveau

Hej

Håber nogen kan hjælpe mig med opvagen, da jeg hader ekspontielle funktioner, og kan ikke finde ud af dem. Vil meget gerne også have en forklaring på det, da jeg ikke forstår det. 

Opgavaen er vedhæftet! Sætter pris på jeres hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2018 af mathon

                          \small \small \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a&b&y=b\cdot a^x\\ \hline 0&4.3&7&7.5&\left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}&\frac{y_1}{a^{x_1}}& \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2018 af mathon

b)
                         \small x=\frac{\log\left ( \frac{13.2}{b} \right )}{\log(a)}

         \small \textup{\aa r:}            \small 2007+x


Svar #4
14. oktober 2018 af Fatima2904

Det forstod jeg ikke noget af ??


Svar #5
14. oktober 2018 af Fatima2904

Er det så  [f(x)=0,4571429*x+4,3]?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. oktober 2018 af mathon

a)

                          \small \small \small \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a&b&y=b\cdot a^x\\ \hline 0&4.3&7&7.5&\left (\frac{7.5}{4.3} \right )^{\frac{1}{7-0}}=1.082713&\frac{4.3}{1.08271^{0}=4.3}&y=4.3\cdot 1.082713^x \end{array}

                          \small 1+r_y=a=1.082713

                          \small r_y=\frac{p_y}{100}=0.082713

                          \small p_y=0.082713\cdot 100=8.3


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. oktober 2018 af mathon

b)
                         \small x=\left \lceil\frac{\log\left ( \frac{13.2}{4.3} \right )}{\log(1.082713)}\right \rceil=15

         \small \textup{\aa r:}            \small 2007+15=2022


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. oktober 2018 af mathon

korrektion af tastefejl:
                          \small \small \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a&b&y=b\cdot a^x\\ \hline 0&4.3&7&7.5&\left (\frac{7.5}{4.3} \right )^{\frac{1}{7-0}}=1.082713&\frac{4.3}{1.08271^{0}}=4.3&y=4.3\cdot 1.082713^x \end{array}


Skriv et svar til: Funktioner matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.