Matematik

ligninger med brøker

15. oktober 2018 af ddfdfdf (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen jeg prøver at finde ud af hvordan man udregner denne her ligning, men kan ikke finde nogen formel for den. 

Skal jeg ikke starte med at gange nævnerne med hinanden? 


Svar #1
15. oktober 2018 af ddfdfdf (Slettet)


Svar #2
15. oktober 2018 af ddfdfdf (Slettet)

Screen Shot 2018-10-15 at 10.23.53.png


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2018 af Pirgos (Slettet)

Gang med 6 på begge sider af lighedstegnet


Svar #4
15. oktober 2018 af ddfdfdf (Slettet)

sådan her?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2018 af Pirgos (Slettet)

For at være helt sikker , sæt paranteser omkring brøkerne

Løsning på opgaven er x = - 49


Svar #6
15. oktober 2018 af ddfdfdf (Slettet)

er det så mening at jeg skal sætte 6 ind på x plads?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. oktober 2018 af Pirgos (Slettet)

Nej , du skal gange x med 6

Første brøk ganget med 6 bliver til (6x - 30)/2


Svar #8
15. oktober 2018 af ddfdfdf (Slettet)

når okey fik den anden til (12x-6)/3

og hvis jeg ganger 6*6 på den anden side af lighedstegnet får jeg 36.. Hvad gøre jeg så bagefter?


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. oktober 2018 af Pirgos (Slettet)

Du skal have 2 og 3 tallet væk fra brøkerne

Så (6x - 30)/2 bliver til 3x -15


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. oktober 2018 af Pirgos (Slettet)

#8

når okey fik den anden til (12x-6)/3

og hvis jeg ganger 6*6 på den anden side af lighedstegnet får jeg 36.. Hvad gøre jeg så bagefter?


                Du mangler et - foran parantesen, - ( 12x -6)/3


Svar #11
15. oktober 2018 af ddfdfdf (Slettet)

oh så bliver den anden 4x-2 hvor går jeg så fra der?


Svar #12
15. oktober 2018 af ddfdfdf (Slettet)

ja har skrevet et minus ned i hånden glemte bare at skrive det her 


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. oktober 2018 af Pirgos (Slettet)

Hvad er - (4x-2) , når du hæver parantesen


Svar #14
15. oktober 2018 af ddfdfdf (Slettet)

4x+2 da 2 minusser giver et plus

men skal der stadig ik stå minus foran da der skal minuses med den anden brøk?


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. oktober 2018 af Pirgos (Slettet)

#14

4x+2 da 2 minusser giver et plus

               Hvad med 4x ?


Svar #16
15. oktober 2018 af ddfdfdf (Slettet)

-4x+2?


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. oktober 2018 af Pirgos (Slettet)

Ja, så nu har du

3x - 15 - 4x + 2 = 36    Du skal samle x på den ene side og tallene på den anden


Svar #18
15. oktober 2018 af ddfdfdf (Slettet)

3x-4x=36+15-2  = -1x = 49


Brugbart svar (0)

Svar #19
15. oktober 2018 af Pirgos (Slettet)

#18

3x-4x=36+15-2  = -1 = 49


              -1x = 49 


Brugbart svar (1)

Svar #20
15. oktober 2018 af Pirgos (Slettet)

#19
#18

3x-4x=36+15-2  = -1 = 49


              -1x = 49 , så skal du gange med -1 på begge sider, så resultatet

              bliver x = -49


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.