Engelsk

Adjektiver og deres dannelse

16. oktober 2018 af Palle130695 - Niveau: 9. klasse

Nogen der kan fortælle om dannelsen af adjektiver og deres regler?

Lad os tage navneordet som på engelsk tilfældigvis også er et verbum "interest"

Dette sb./vb. kan laves til et adjektiv: "interesting" eller "interested"

Jeg tror, jeg har forstået at tillægsordsdannelsen "interested" bruges ved følelser.

Mit spørgsmål sådan mere konkretet: Hvor kommer adjektiverne fra? Jeg er klar over de primært har til opgave at beskrive navneordet.

Kommer adjektiverne/bliver de dannet altid fra navneord eller udsagnsord ligesom mit konkrete eksempel gjorde?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2018 af Stygotius (Slettet)

Adjektiver er langt fra altid dannet  ud fra andre ord. (big, small, beautiful, pretty, old, new). Du har ret i at de beskriver en tilstand, en egenskab (ved et substantiv eller ved et pronomen) (she was very clever).

Man kan dårligt sige at "interested" særligt bruges om følelser.

En del p.p.er (perfektum participier) kan opfattes som enten adjektiver eller som verbalformer. De bruger forskellige forstærkningsord (hhv. very og much). 

Når man siger f.eks."He was very surprised", beskriver man en tilstand, en egenskab = han var meget overrasket. Når man siger "He was much surprised", har man beskrevet (resultatet af) en handling = han var blevet meget overrasket.

Hvor kommer adjektiverne fra?

Tja, de er enten ægte, oprindelige adjektiver eller andre ord der bruges som adjektiver  (f.eks. "He is very much C of E"),  hvor ordene "Church of England" optræder adjektivisk.

Man har også eksempler som  "a war  song" og "an enemy ship", hvor substantiver er brugt adjektivisk

Kombinationer af ord kan også ses som et adjektiv i "Evening dress is de rigeur at a casino"), hvor "de  rigeur" = 'på mode' eller 'påkrævet'. 


Skriv et svar til: Adjektiver og deres dannelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.