Matematik

Kubikmeter til liter

17. oktober 2018 af mariestuart - Niveau: 8. klasse

Hej!

Jeg sidder med en problemløsning og har klaret det meste af opgaven, men jeg kan ikke finde ud af at gå fra kubikmeter til liter. Jeg har søgt lidt på internettet, men uden resultat, da jeg har brug for en fast formel. 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. oktober 2018 af swpply (Slettet)

               \begin{align*} \left. \begin{aligned} 1\,\text{m} = 10\,\text{dm} \quad\Rightarrow\quad 1\,\text{m}^3 &= 1000\,\text{dm}^3 \\ 1\,\text{L}&= 1\,\text{dm}^3 \end{aligned} \right\rbrace \quad\Rightarrow\quad 1\,\text{m}^3 = 1000\,\text{L} \end{align*}

eller med andre "ord"

                                                               ``\ 1 = 1000\tfrac{\text{L}}{\text{m}^3}\ "


Svar #2
17. oktober 2018 af mariestuart

Så hvis jeg havde 0,395 - skulle jeg så bare gange med 1000?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2018 af mathon

                  \small 0.395\; m^3=\left (0.395\; m^3 \right )\cdot \textbf{{\color{Red} 1}}=\left (0.395\; m^3 \right )\cdot\left (\mathbf{{\color{Red} 1000 \tfrac{L}{m^3}}} \right )=395\; L


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. oktober 2018 af SuneChr

Alt, med benævnelsen m3 , der ganges med 1000 , får herefter benævnelsen liter
Også  0,395 m3 bliver til   0,395·1000 liter = 395 liter


Svar #5
17. oktober 2018 af mariestuart

Tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: Kubikmeter til liter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.