Matematik

Problemregning

17. oktober 2018 af WonderWoman (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. Jeg har brug for hjælp til 5.2 og 5.3. Er der en, der kan forklare mig, hvad man gør? Jeg har vedhæftet sættet.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. oktober 2018 af mathon

                      \small \small \tfrac{v}{2}=\tan^{-1}\left (\tfrac{5}{12} \right )


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. oktober 2018 af mathon

5.3
                     \small v_{stump}=2\cdot \left ( 90\degree-\tfrac{v}{2} \right )


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. oktober 2018 af StoreNord

\\ \tan \left ( \frac{v}{2} \right )=\frac{5}{12}\Rightarrow \\ \frac{v}{2}=\arctan \left ( \frac{5}{12} \right )\Rightarrow \\v=2\arctan \left ( \frac{5}{12} \right )=45.2 \degree


Svar #4
17. oktober 2018 af WonderWoman (Slettet)

#3

\\ \tan \left ( \frac{v}{2} \right )=\frac{5}{12}\Rightarrow \\ \frac{v}{2}=\arctan \left ( \frac{5}{12} \right )\Rightarrow \\v=2\arctan \left ( \frac{5}{12} \right )=45.2 \degree

Hvad er arctan? Det har vi virkelig ikke lært om.


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. oktober 2018 af StoreNord

Invers tangens. Kaldes også tan-1 eller atan.


Svar #6
17. oktober 2018 af WonderWoman (Slettet)

#5

Invers tangens.

er det tan i minus første?


Svar #7
17. oktober 2018 af WonderWoman (Slettet)

#2

5.3
                     \small v_{stump}=2\cdot \left ( 90\degree-\tfrac{v}{2} \right )

Betyder det så, at den stumpe vinkel er cirka 134 grader? Er jeg helt galt på den?


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. oktober 2018 af StoreNord

134,8 grader


Svar #9
17. oktober 2018 af WonderWoman (Slettet)

#8

134,8 grader

Tusind tak for hjælpen. Det betyder meget for mig :)


Svar #10
17. oktober 2018 af WonderWoman (Slettet)

Kan jeg egentligt gøre sådan her:

360-(90+90+45,24) = 134,76?


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. oktober 2018 af StoreNord

Ja, fordi denne drage er retvinklet.


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.