Fysik

Isens smeltevarme

19. oktober 2018 af azoz - Niveau: C-niveau

Hej vi har en med en opgave og gøre der hedder isens smeltevarme.

Her er de forskellige ting som vi målte os frem til:

Massen af kaloriemeterskål: 91 g

Massen af vandet: 150 g

Temperatur af isterninger: -20,8 C

Massen til slut: 174 g

Massen af isen: 24 g

Temperatur start: 23,1 C

Temperatur slut: 10,8 C

i første opgave der har de givet os formlen for at opvarme isterningerne til 0 grader: Q= m,is * c,is * delta t. 

Skal jeg så bare sige 0,024*(-20,8)*(10,8-23,1)= 6,14 J?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2018 af mathon

Hvilket materiale er kalorimeterskålen af?

Hvad er dette materiales specifikke varmekapacitet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2018 af mathon

           \small \begin{array}{lllllll}\textup{afk\o ling af varmt vand} &=&\textup{opvarming af is og kalorimetersk\aa l}&+&\textup{smeltning}&+&\textup{opvarmning af smeltevand og kalorimetersk\aa l} \end{array}


Skriv et svar til: Isens smeltevarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.