Matematik

Parablens symetri og topunkt

20. oktober 2018 af Mathias001266 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hjælp
Vedhæftet fil: 20181020_135239.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

Når du deler dine 10 opgaver her på SP så tag dog i det mindste et ordentligt billede. Lyset er jo elendigt...


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2018 af AMelev

a) Parablen skærer 2.aksen i (0,c)

b) Parablen er symetrisk om den lodrette linje gennem toppunktet, så symetriaksen (og dermed toppunktets 1.koordinat) må ligge midt mellem de to nulpunkter.

c) Følger af b).


Svar #3
21. oktober 2018 af Mathias001266 (Slettet)

Hva med opgave 6?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2018 af AMelev

Jeg er ikke sikker på, jegkan ikke læse opgaven - prøv evt. at lægge den op igen i mere læsbar format.

p(x) = 4x2 + bx + c og toppunkt T(-2,7) Er det rigtigt?

a) p(x) = a(x-h) + k
a = 4. 
Forskydningsvektoren (h,k) af ax2 giver. at toppunktet forskydes fra (0,0) til (-2,7), så h = -2 og k = 7.

b) ax2

c) \binom{h}{k}


Skriv et svar til: Parablens symetri og topunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.