Matematik

PROCENT MATEMATIK

23. oktober 2018 af Brugforhjælp112 - Niveau: 7. klasse

hej 

hvor meget er 15 i forhold til 150.

sådan lyder spørgsmålet hvordan regner jeg dette ud.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2018 af VietCoungVu

Du finder det ved at tage 15 dividerer det med 150, og det bliver 0,1. Nu skal du tage 0,1 og gange det med 100 og det giver 10 procent. Såå forholdet mellem 15 og 150 er altså 10 procent.


Svar #2
23. oktober 2018 af Brugforhjælp112

mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. oktober 2018 af mathon

               \small \small \frac{15}{150}=\frac{\cancel{15}\cdot 1}{\cancel{15}\cdot 10}=\frac{1}{10}=\frac{1\cdot 10}{10\cdot 10}=\frac{10}{100}=10\cdot \frac{1}{100}=10\cdot 1\%=10\%


Skriv et svar til: PROCENT MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.