Matematik

differentialregning

24. oktober 2018 af ash123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 kan i hjælpe med de her 2 opgaver


Opgave 4
f(x) = x2 + 2x - 1 og g(x) = -2x2 - 4x -4

a) find g(x) = f(x)
b) forklar med en skitse hvad løsningen til denne ligning betyder grafisk.

Opgave 5
a) I trekant PQR er vinkel Q ret, p = 4,5 og r = 6. Beregn q og vinklerne P og R.
b) Vektoren s er vektoren fra punktet A=(3,1) til B=(4,4). Find r's koordinater. Hvad er "hat" s-vektoren? og hvad er skalarproduktet af disse to vektorer? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2018 af mathon

Opgave 4

a)
             \small \begin{array}{lrclcrcl} &f(x)&=&x^2+2x-1&\wedge&g(x)&=&-2x^2-4x-4\\ \textup{lighed:}&f(x)&=&g(x)\\ &x^2+2x-1&=&-2x^2-4x-4\\ &3x^2+6x+3&=&0\\ &x^2+2x+1&=&0\\ &(x+1)^2=0\\ \textup{l\o sning:}&x=-1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2018 af mathon

Opgave 5
a)
                          \small \small \begin{array}{llcl} \textup{Pythagoras:}&q^2&=&4.5^2+6^2\\\\ \textup{tangens til spids vinkel:}&q&=&\sqrt{4.5^2+6^2}\\\\ &P&=&\tan^{-1}\left ( \frac{4.5}{6} \right )\\\\ &R&=&\tan^{-1}\left ( \frac{6}{4.5} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2018 af mathon

Overskriften er misvisende.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2018 af mathon

\small \textup{N\aa r }

           \small \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} b\\c \end{pmatrix}\qquad\textup{er}\qquad\widehat{ \overrightarrow{a}}=\begin{pmatrix} -c\\b \end{pmatrix}    


Svar #5
24. oktober 2018 af ash123 (Slettet)

er opgave 4 fuldstændig løst? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2018 af mathon

Har du udfærdiget SKITSEN?


Svar #7
24. oktober 2018 af ash123 (Slettet)

hvad mener du 


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2018 af mathon

b) forklar med en skitse hvad løsningen til denne ligning betyder grafisk.


Svar #9
24. oktober 2018 af ash123 (Slettet)

jeg mener mere med a) er den fuldstændig udregnet 


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. oktober 2018 af mathon

Du har x = -1 for skæringspunktet
og finder y
ved:
                 \small y=f(-1)=-2

Skæringspunktet er derfor:

                 \small \small S=(-1,-2)


Svar #11
24. oktober 2018 af ash123 (Slettet)

jeg lidt forvirret over hvor -2 kom fra 


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. oktober 2018 af mathon

          \small y=f(-2)=(-1)^2+2\cdot (-1)-1


Svar #13
24. oktober 2018 af ash123 (Slettet)

skal jeg danne en graf hvor skæringspunktet er i b) ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. oktober 2018 af mathon

                  f(x) = x2 + 2x - 1   og   g(x) = -2x2 - 4x -4

Graferne skæres/røres i (-1,-2)


Svar #15
24. oktober 2018 af ash123 (Slettet)

ja men skal jeg danne en et koordinatsystem hvor -1 og -2 skære hinanden ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. oktober 2018 af mathon

Du skal indtegne parablerne
                                                    \small y=x^2+2x-1\qquad\textup{og}\qquad y=-2x^2-4x-4
og indse, at
parablernes skæres i punktet:              \small S=(-1,-2)      


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.