Matematik

lineær funktion 2

24. oktober 2018 af TinaS1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

redegør for, hvordan man finder forskriften for en lineær funktion, når man kender 2 punkter, den går igennem. der er 2 muligheder: enten ved at integne punkterne og aflæse (upræcist) eller med formlerne. under dette punkt skal i selv vise formlerne. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2018 af ringstedLC

Hvad er dit problem?


Svar #2
24. oktober 2018 af TinaS1 (Slettet)

jeg forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2018 af mathon

For en lineær funktion
gælder:
                         \small \Delta y=a\cdot \Delta x

                        
                         \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b\\ \hline &&&&&& \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2018 af mathon

Du har sammenhængen mellem
x og y:
                \small \begin{array} {lrcll} &y&=&ax+b&\textup{hvilket g\ae lder for de to kendte punkters koordinater}\\ \textup{hvoraf:}&y_2&=&ax_2+b\\ &y_1&=&ax_1+b&\textup{som ved subtraktion}\\ \textup{giver:}&y_2-y_1&=&a(x_2-x_1)\\ \textup{samt:}&a&=&\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2018 af mathon

                \small \small \begin{array} {lrcll} \textup{herefter kan b beregnes:}&y_1&=&ax_1+b\\ &b&=&y_1-a\cdot x_1 \end{array}


Skriv et svar til: lineær funktion 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.