Fysik

Enheder går ud med hinanden

29. oktober 2018 af juli02 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan forklare mig, hvordan enheder går ud med hinanden?

E = kg*(J/kg*°c)*°c

E = J

Har angivet eksemplet uden talværdierne :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2018 af PeterValberg

kg\cdot\left(\frac{J}{kg\cdot\,^{\circ}C} \right )\cdot\, ^{\circ}C=\frac{{\color{Red} kg}\cdot J\cdot{\color{Blue} ^{\circ}C}}{{\color{Red} kg}\cdot{\color{Blue} ^{\circ}C}}=J

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
29. oktober 2018 af juli02 (Slettet)

Tak for svar!

Er dog stadig ikke helt sikker på, hvad der sker. Divideres der? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2018 af PeterValberg

Det udnyttes, at hvis der både ganges og divideres med det samme tal (eller enhed),
så "går de ud med hinanden", som min gamle matematiklærer ville have sagt.

a\cdot\frac{b}{a}=\frac{\not{a}\cdot b}{\not{a}}=b

I #2 går kg og ºC hhv. ud med sig selv. 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Enheder går ud med hinanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.