Kemi

Beregning af Ph værdier?

30. oktober 2018 af Tib3riass - Niveau: C-niveau

Hej

Har et mindre problem med et par udregninger angående pH værdien.

Alle udregningerne er at finde i det vedlagte word dokument, det er overskueligt sat op.

Har en kraftig formodning om at 1 og 3 er forkerte.

Nr. 1 fordi det virker besynderligt, at pH værdien skulle være 0?

Og ved Nr. 3 er der på forhånd angivet en pH værdi på 7, hvor jeg får den til 1,46.

Går også udfra, at forholdet her er 1:2, på baggrund af mit reaktionsskema, og derfor er der 20 mL NaOH i opløsningen. Det skal vi også selv finde os frem til, derfor det tomme felt ved nr.3 for volumen af NaOH.

Men det stemmer stadigvæk ikke. Håber at i vil hjælpe mig med den her, for kan virkelig ikke regne den her ud.

På forhånd tak

Peter

Vedhæftet fil: Problem-opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2018 af mathon

Nr 1:
             HCl og NaOH neutraliserer hinanden, hvorved \small \left [ H_3O^+ \right ] kun hidrører fra vandet,

             dvs pH = 7.
                         

Nr 3:
             20 mL 0.1 M NaOH medgår til neutralisation af 10 mL 0.1 M H2SO4, hvorefter \small \left [ H_3O^+ \right ] kun hidrører fra
             vandet,

             dvs pH = 7.

             


Svar #2
31. oktober 2018 af Tib3riass

Så mine udregninger er korrekte, kan jeg forstå?

Angående nr. 1 havde jeg også en formodning om, at det var fordi de "udjævner" hinanden. Og derfor er den til sidst neutral, pH værdi 7.

Angående nr. 3, så det vil sige, at ved en syre er divalent kan den neutralisere dobbelt stofmængde baser?

Og hvordan kan jeg vide, at en syre er divalent? 

Er pH værdien for nr. 3 korrekt, når jeg får en pH værdi på 1,46?

På forhånd tak

Peter


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2018 af mathon

Nej det er ikke korrekt.


Svar #4
31. oktober 2018 af Tib3riass

Hvad skal der stå, for at det er korrekt?

For tumler virkelig meget med det her, og læser via. e-learning.

Så kan godt bruge en mere grundig forklaring.

På forhånd tak

Peter


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2018 af mathon

3.
              \small \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}\; M=10^{-7}\; M


Skriv et svar til: Beregning af Ph værdier?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.