Matematik

Numerisk værdi

01. november 2018 af GHJ789 - Niveau: A-niveau

Plz HJÆLP

Nogen der kan definere numerisk værdi, og forklare hvad det er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2018 af Kassetebåndsoptager (Slettet)

Det er en værdi som ikke er negativ(et positivt tal).


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2018 af guuoo2 (Slettet)

Den numeriske værdi af et reelt tal x skrives også |x|.
Det er en funktion over de reelle tal med forskriften:
    |x|=\begin{cases}x&x\geq0 \\-x&x\leq 0 \end{cases}

F.eks:
    |-3.4| = 3.4
    |0| = 0
    |2| = 2

Funktionen "fjerner fortegnet" af et reelt tal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2018 af VietCoungVu

Mere information den nummerisk værdi af et tal er lig med tallets afstand fra nul.

for eksempel:

den nummerisk værdi af -2 er 2

den nummerisk værdi af -100000 er 100000

den nummerisk værdi af 10 er 10 (fordi nummerisk værdi af et tal har sådan set altid selve tallet selv med positivt fortegn)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2018 af VietCoungVu

#2 du burde fortælle ham, at stregerne betyder nummerisk værdi af, hvad nu hvis han ikke ved hvad stregene betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2018 af SuneChr

# 0
Vi kan se på et praktisk eksempel, hvor numerisk værdi (= absolut værdi) kan benyttes.
Ligningen
 (I)       x2 = 2
har løsningen, som reelt er to løsninger:
 (II)     |x| = \sqrt{2}
eller, som du nok er vant til
(III)     x  =  \pm \sqrt{2} 
eller
(IV)     x = -\sqrt{2}   ∨   x = \sqrt{2}
eller
(V)      x ∈ { -\sqrt{2} , \sqrt{2} }
(II), (III), (IV), (V)  er lige gode måder at skrive løsningen til (I) på.


Skriv et svar til: Numerisk værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.