Matematik

Ligning med brøk

03. november 2018 af mariestuart - Niveau: 8. klasse

Har selv forkortet lidt af den, men har siddet med dette stykke i lang tid nu. Er der nogle, der kan forklare, hvordan man gør?

Vedhæftet fil: ligning slet.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2018 af peter lind

Gang ligningen med 2


Svar #2
03. november 2018 af mariestuart

8 - x = 6?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2018 af ringstedLC

#2: Ja, fordi:

\begin{align*} \frac{{<}noget{>}}{2} &= 3\;,\;{<}noget{>} = 8-x \\ {<}noget{>} &= 2\cdot 3=6 \\ 8-x &= 6 \end{align*}


Svar #4
03. november 2018 af mariestuart

8 - 6= x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2018 af ringstedLC

#4: Ja.


Svar #6
04. november 2018 af mariestuart

Mange tak! 


Skriv et svar til: Ligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.