Biologi

Uracil og thymin

04. november 2018 af 467 - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen som forklare mig hvorfor RNA-primer indeholder uracil i stedet for thymin?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2018 af Lillon

Fordi det er RNA og ikke DNA?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2018 af AngelOneOne

Hej,

Uracil er energimæssigt billigere at danne end thymin, hvilket sandsynligvis er årsagen til at det anvendes i RNA i stedet for thymin.

I DNA, dannes uracil imidlertid også hyppigt, på grund af kemisk degradering af cytosin, så ved at have thymin i DNA i stedet for uracil, gøres fejlfinding og fejlretning i DNA af sådanne begyndende mutationer, nemmere. Hvis der var uracil i DNA i stedet for thymin, ville det være sværer for reparationsmekanismerne at finde ud af om det var cytosin der sad et givent sted, eller om det i virkeligheden skal være uracil. Dette ville kræve en mere kompliceret reparationsproces af DNA, end den der er nødvendig, når thymin anvendes i stedet for uracil.

Af denne grund, er uracil anvendeligt i RNA, hvor mængden er vigtigere end holdbarheden (RNA bliver jo nedbrudt med det samme det er blevet transskriperet), hvor thymin er anvendeligt i DNA, hvor vedligeholdelse af de korrekte sekvenser med stor nøjagtighed, er mere kritisk, end energiregnskabet ved fremstillingen af thymin.

/Angel

- - -


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson


Skriv et svar til: Uracil og thymin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.