Matematik

kordimatsystem

08. november 2018 af christ64p73 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

jeg er blevet bedt om at give to eksemoler på forskrifter for funktioner der haf grafer, dom går gennem (0,0) i et kordinatsystem 

men den giver ikke mening i mit hoved, så tak på forhanå :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det kunne for eksempel være:

f(x) = 3x

og

g(x) = x2


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2018 af SuneChr

(x , y) = (x , f (x)) = (0 , 0) er dét punkt i koordinatsystemet, hvor både x = 0 og y = 0
f (0) skal forstås som y værdien, når 0 indsættes på x'es plads.
Som vi ser af # 1, kan vi, ved at erstatte x med et 0 se, at y også bliver 0 .
Vi kan nævne et utal af funktioner, som løber gennem koordinatsystemets begyndelsespunkt (0 , 0)
h (x) = x·(x13 - 2x5 + 1) = x14 - 2x6 + x
Her ser vi let, at (0 , h (0)) = (0 , 0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2018 af Eksperimentalfysikeren

Hvis du har en funktion f, der er defineret for x=0, kan du lave en ny funktion, g, ved:

g(x) = f(x)-f(0).

Dens graf går gennem (0,0).


Skriv et svar til: kordimatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.