Matematik

Et taxa firma Qtaxa tilbyder følgende priser: km taksten er 18 kr. og startgebyret er 45 kr. a) Opskriv ligningen f(x) = ax + b, hvor x er antal km og f(x) er prisen. De to konstanter a og b skiftes

08. november 2018 af blasterman18 - Niveau: C-niveau

a=18 

b=45 

hvordan finder jeg x når jeg kender a og b 

Et taxa firma Qtaxa tilbyder følgende priser: km taksten er 18 kr. og startgebyret er 45 kr. a) Opskriv ligningen f(x) = ax + b, hvor x er antal km og f(x) er prisen. De to konstanter a og b skiftes med tallene for km takst og startgebyr 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2018 af SuneChr

f (x) = prisen for TAXAturen alt i alt, for x kørte km.
f (x) = 18x + 45          startgebyr 45 kr
f (x) = 45x + 18          startgebyr 18 kr
_________
Hvad er billigst for kunden, hvis kunden skal køre mere end 1 km ?


Svar #2
09. november 2018 af blasterman18

min fejl det jeg nok tror mener er at er det sådan forskriften kommer til at se ud y=18*x+45 

da vi ikke for at vide hvor mange km der skal køres så x er bare x i dette tilfælde x  


Skriv et svar til: Et taxa firma Qtaxa tilbyder følgende priser: km taksten er 18 kr. og startgebyret er 45 kr. a) Opskriv ligningen f(x) = ax + b, hvor x er antal km og f(x) er prisen. De to konstanter a og b skiftes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.