Matematik

find x

12. november 2018 af brormand12 - Niveau: A-niveau

ngen der kan hjælpe med at isolere x 

2x^2=-3x^2 


Svar #1
12. november 2018 af brormand12

jeg plus med 3 på begge sidder

3+2x^2=x^2

så kan jeg ikke komme vider


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2018 af sjls

Du kan ikke bare fjerne 3-tallet på højre side ved at lægge tre til på begge sider. Det er nemlig et gange-tegn, der står foran x^2. Du bliver nødt til at lægge 3\cdot x^2 til på begge sider.


Svar #3
12. november 2018 af brormand12

så hvordan kan jeg så finde x


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2018 af sjls

Hvis du gør, som jeg nævner, får du ligningen

2x^2+3x^2=-3x^2+3x^2\Leftrightarrow 5x^2=0

Kan du løse den?


Svar #5
12. november 2018 af brormand12

er´giver x 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2018 af AMelev

Det er en 2.gradsligning. Er du sikke på, du har skrevet ligningen rigtig?
Hvis ja, er den meget simpel: Læg 3x2 fra på begge sider, så du får 5x2 = 0.
Divider med 5 på begge sider, så du får x2 = 0.
Dvs, at x = 0.

Hvis nej! Skriv den rigtigt, og så skal du skaffe 0 på den ene side og benytte løsningformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2018 af sjls

Korrekt, det giver nemlig, at x=0 som den eneste løsning.


Skriv et svar til: find x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.