Matematik

Opstil en forskrift for den lineære funktion

14. november 2018 af niko57ph (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har brug for hjælp til denne opgave, nogen der kan hjælpe?

1. Opstil en forskrift for den lineære funktion, f(x) = ax + b, der går igennem punkterne:

(2; 3) og (4; 7)

2. Bestem x-værdien når f(x)=10

3. bestem f(20)

Tak på forhånd:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2018 af janhaa

1:

slope, a= 4/2 = 2

y = 2x + b

3 = 4 + b

b = -1

y = 2x-1

2:

2x-1 = 10

2x = 11

x = 11/2

3:

f(20)=39


Skriv et svar til: Opstil en forskrift for den lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.