Matematik

HJÆLP

16. november 2018 af Lise9090 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg ved slet ikke hvordan jeg skal løse denne opgave. Håber virkelig at der er nogle som vil hjælpe mig

Vedhæftet fil: øvelse.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2018 af Eksperimentalfysikeren

Det er nemmest at benytte, at koefficienterne til x og y i liniens ligning samtidig er koordinaterne til normalvektoren til linien. Da linien skal være parallel med a, kan a's tværvektor benyttes som normalvektor til linien. Så mangler du konstantledet i ligningen. Det finder du ved at indsætte P's koordinater i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2018 af AskTheAfghan

Du har bare      (x; y) = (3; 8) + tr,

hvor r er retningsvektoren og t er et vilkårligt tal. Overvej, hvorfor r er lig med vektoren a.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2018 af mathon

             


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2018 af mathon

#1 gennemført

\small \textup{En retningsvektor for linjen:}

                    \small \mathbf{r}=\begin{pmatrix} 1\\5 \end{pmatrix}

\small \textup{En normalvektor for linjen:}

                    \small \mathbf{n}=\widehat{\begin{pmatrix} 1\\5 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} -5\\1 \end{pmatrix}

\small \textup{En ligning for linjen:}

                    \small \begin{pmatrix} -5\\1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-3\\ y-8 \end{pmatrix}=0

                    \small -5(x-3)+ y-8=0

                    \small -5x+15+ y-8=0

                    \small y=5x-7


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.