Matematik

Matematik opgave hjælp

21. november 2018 af mariaflund (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået opgaven 

På figur 1 ses et pop-up-telt med en parabelformet målramme. På figur 2 ses en model af målrammen, der er lagt ind i et koordinatsystem. Enheden på begge akser er cm. 

I modellen beskrives målrammen ved funktion F(x)= -0,03x^2+3,6x, hvor 0 \leq  X  \leq 120

Tegn grafen for f

Jeg ville bruge formlen f(x)= ax^2+bc+c og skrive den ind i geograbra, men noget er galt for den vil ikke lave grafen. 

Hvad gør jeg galt, har tænkt at mit c må være 0, men det kan jeg ikke skrive ind.

Håber der er nogle der kan hjælpe mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2018 af Pyrros

Undskyld, hvad er det du skriver ind i Geogebra?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2018 af Soeffi

#0 Prøv at skrive: f(x):=a*x^2+b*x+c i Geogebras inputfelt og vælg skydere.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2018 af AMelev

Du skal bare indtaste forskriften i indtastningslinjen (Input) forneden.

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Svar #4
21. november 2018 af mariaflund (Slettet)

Jeg havde kun skrevet f(x)=-0.03x^2+3.6x, prøver igen med de sidste informationer også


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2018 af AMelev

Begrænsningen gør kun, at grafen ikke går under 1.aksen, så det er ikke forklaringen.
Prøv evt. at genstarte computeren.


Svar #6
21. november 2018 af mariaflund (Slettet)

Min kommer ikke til at se sådan ud ;(

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #7
21. november 2018 af Pyrros

Det er ganske enkelt fordi at du er zoomet meget langt ind. :)


Svar #8
21. november 2018 af mariaflund (Slettet)

Ej men for pokke :) Taaak 

Det var sku lidt dumt. Men tak, jeg havde aldrig tænkt at få det med 0 og 120 med.

I er nogle engle


Skriv et svar til: Matematik opgave hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.