Erhvervsret

Case opgave 2E 2D

30. november 2018 af Lise2222 - Niveau: C-niveau

Nogen der har facit til caseopgave 2E og 2D i systime bogen erhvervsret C?


Svar #1
30. november 2018 af Lise2222

OPGAVE 2D 

En mand, Peter, går tur med sin hund, Pluto. Idet de passerer en have, gør en anden hund arrigt. Pluto farer frem og løber langs havens hegn med Peter lige efter sig hivende i snoren. Ved hjørnet møder de en yngre kvinde, Camilla, der bliver meget forskrækket. Hun råber op, men går videre, men kun et par skridt. Så falder hun om, tager sig til hjertet og dør. Peter, der samtidigt prøvede at undskylde og derfor løber og ser sig tilbage, ramler ind i en lille dreng, Mikkel, der kommer cyklende på fortovet på sin 3-hjulede cykel. 

Mikkel vælter og slår hovedet mod fliserne og bløder meget voldsomt. Synet af dette får en forbipasserende cyklist, Sebastian, til at køre ind i kantstenen, så han også vælter. Sebastian brækker armen i faldet.

Er Peter ansvarlig for: 

Camillas død?
Mikkels skader på ansigt og tænder? 
Sebastians skade? 

Begrund svarene.

OPGAVE 2E 

Casper C. er ansat hos tømrermester Lars Rymmer. En dag bliver han sendt ud til en kunde, Andrea, for at skifte nogle brædder i husets gavl, som er ødelagt af et væltet træ. 

Da Casper C. har taget brædderne ned fra firmabilen og svinger rundt for at kunne bære dem hen til huset, rammer han ruden i Andreas vinterhave, og ruden smadres. På vindueskarmen stod der en meget kostbar Kgl. porcelænsfigur. Den blev smadret af det smadrede glas fra ruden.

Da Andreas mor, Bodil, hører om uheldet i telefonen, bliver hun så chokeret, at hun taber telefonrøret, der rammer en antik vase med det resultat, at den også går itu. Der rejses nu erstatningskrav over for Casper C. og Lars Rymmer vedr. både ruden, porcelænsfiguren og vasen.

Tag stilling til de rejste krav og til hvem, der i givet fald skal betale. Begrund svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2018 af Moderatoren

Hvad har du problemer med, når du skal svare på opgaverne?


Svar #3
30. november 2018 af Lise2222

Jeg kan ikke finde ud af dem ): 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2018 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2018 af Moderatoren

Du kan evt. kigge i din bog og se, om der ikke står noget der, som du kan sammenligne med situationerne i dine cases.


Svar #6
30. november 2018 af Lise2222

Du har dem ikke liggende?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2018 af Moderatoren

Har hvad liggende? 

Hvis du skriver, hvad du har problemer med (efter du har tjekket i din bog), så kan lektiehjælperne kigge på, om de kan hjælpe dig.


Skriv et svar til: Case opgave 2E 2D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.