Matematik

ISOLERING HASTEEER

01. december 2018 af Trojanskhest - Niveau: C-niveau

Hey

Jeg har prøvet mig frem, men har lidt problemer med at isolere x i denne regnestykke: 


19 = 27.95^x

nogen der vil hjælpe og forklare hvad de gør???


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2018 af oppenede

tag logarithmen på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2018 af mathon

                        \small \begin{array}{rcll} 22.95^x&=&19&\textup{logaritm}\mathrm{\acute{e}}\textup{r}\\\\ \log(22.95)\cdot x&=&\log(19)&\textup{divider med }\log(22.95)\\\\ x&=&\frac{\log(19)}{\log(22.95)} \end{array}


Skriv et svar til: ISOLERING HASTEEER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.