Matematik

Hej, kan ikke huske hvordan man regne denne ud.

01. december 2018 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

En varer stiger fra 100 kr. til 300 kr. Hvor mange procent er den steget?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2018 af ringstedLC

Stigning divideret med prisfør ganget med 100%. Kom med dit eget forslag.


Svar #2
01. december 2018 af Danmark2018

Så 300/100x100?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2018 af ringstedLC

Stigningen er da ikke 300...


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2018 af Cecilie0000

Du skal subtrahere 300 med 100, hvilket er stigningen


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2018 af SuneChr

# 0
Den absolutte stigning er 300 - 100
Den relative stigning er  \frac{300-100}{100}\cdot 100\%
I tilfældet her, er den absolutte - og den relative stigning i pCt den samme, men gælder ikke generelt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2018 af mathon

eller:

                                     \small \begin{array}{lrclcl} &(1+r)\cdot 100&=&300\\\\ &1+r&=&3\\\\ &r&=&p\cdot 10^{-2}&=&2\\\\ &p&=&2\cdot 100&=&200\% \end{array}


Svar #7
02. december 2018 af Danmark2018

Tak for hjælpen

Skriv et svar til: Hej, kan ikke huske hvordan man regne denne ud.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.