Matematik

opgave 5

02. december 2018 af TinaS1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en virksomheh har opserveret en lineær sammenhæng, m(p) = ap + b, mellem afsætningen (=efterspørgelsen), m, og prisen, p, på dens produkter 

ved en pris på 2300 kr. pr. stk. afsætter virksomheden 4000 stk. af produktet

ved en pris på 1800 kr. pr. stk. afsætter virksomheden 6000 stk. af produktet

a) bestem forskriften for efterspørgelsesfunktionen, m(p) og bestem afsætningen (=efterspørgelsen) ved en pris på p=2000 kr. pr. stk. 

b) bestem forskriften for den omvendte efterspørgelsesfunktion (prisfunktionen) p(m)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2018 af mathon

                     \small 4000=2300a+b
                     \small 6000=1800a+b             \small \qquad \textup{subtraher ligningerne og beregn a.}


Skriv et svar til: opgave 5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.