Fysik

Fotoner

02. december 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe?

Beregn bølgelængden af fotoner med energien  [\unit[5,0\cdot 10^{-20}]{J}] .


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2018 af Swagmeister96

E=hc/lambda

E er fotonens energi, den får du givet til at være 5*10^-20 J
h er Plancks konstant = 6,626*10^-34 J*s
c er lysets hastighed (i vakuum for at være helt præcis) = 299.792.458 m/s

Indsæt de tre værdier og isoler for lambda, som er bølgelængden :)
Håber det gav mening, ellers skriv igen


Svar #2
02. december 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet)

Kommer den så til at hede Lambda = E/hc?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2018 af Swagmeister96

Ikke helt...

E=hc/Lambda

*Lambda ganges over på den anden side*

E*Lambda=hc

*E divideres over på den anden side*

Lambda=hc/E

Så tæt på ;-)


Svar #4
02. december 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet)

prøver lige


Svar #5
02. december 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet)

Får det til noget helt forkeret


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2018 af Swagmeister96

Hvad får du det til?


Svar #7
02. december 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet)

1.98642....


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. december 2018 af Swagmeister96

Jeg går ud fra du må bruge lommeregner, jeg har vedhæftet min udregning...

Det er naturligvis afgørende at du får potenserne 100% korrekt

Vedhæftet fil:foton.PNG

Svar #9
02. december 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet)

Tusinde tak, ja det var lommeregneren, som jeg brugte :)


Svar #10
02. december 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet)

Skal man ikke først beregne frekvensen??


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. december 2018 af Swagmeister96

Jeg er ikke sikker på jeg forstår spørgsmålet, frekvensen indgår ikke i E=hc/lambda... Du KAN finde frekvensen, ved følgende formel:

f=c/lambda

Men jeg ser ikke, at det er en del af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. december 2018 af ringstedLC

Det er ikke nødvendigt, da:

\begin{align*} E &= \frac{h\cdot c}{\lambda}=h\cdot f\Rightarrow f=\frac{c}{\lambda} \end{align*}


Skriv et svar til: Fotoner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.