Matematik

hvad er middeltalet

08. december 2018 af Teriperry - Niveau: C-niveau

opgaven handler om at der en multiple choice prøve og der er 25 spørgsmål med hver 5 mulige svar. antag, at du ikke ved et klap om emnet og svarer helt tilfædligt. hvad er sandsynlighedn for at fåmindst 10 rigtige i prøven? hvad er middeltallet for antal rigtige svar?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2018 af SuneChr

Vi har 25 uafhængige hændelser med hver en sandsynlighed på 1/5 .
Sandsynligheden for at få mindst ti rigtige svar er:

P (X ≥ 10) = 1 - P (X < 10) = 1-\sum_{r=0}^{9}\binom{25}{r}\left ( \frac{1}{5} \right )^{r}\cdot \left ( \frac{4}{5} \right )^{25-r}
 \textup{middeltallet er}\, \, \, \: \: maks\binom{25}{r}\left ( \frac{1}{5} \right )^{r}\cdot \left ( \frac{4}{5} \right )^{25-r} for 0 ≤ r ≤ 25     (Det er ca. 1/5·25)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2018 af AMelev

Sandsynligheden for rigtigt svar er 1/5 = 20%

Antal rigtige er binomialfordelt med antalsparameter n = 25 og sandsynlighedsparameter p = 20%

Middelværdien for en binomialfordeling er n·p.


Skriv et svar til: hvad er middeltalet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.