Matematik

Differentialregning

08. december 2018 af ChristianHEstbæk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

Jeg har fået følgende funktion:
                               
                      f(x) = x^4  - 2 x^3  + 6

Jeg har fået til opgave:

Bestem for hvilke x-værdier funktionen har lokalt maksimum, lokalt minimum eller vandret vendetangent. 

Jeg har løst dette ved at bestemme f'=0 

Derfra har jeg fået værdierne:

x=1,5 

x=0

x=0

Hvad betyder disse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2018 af ringstedLC

Hvad er problemet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2018 af StoreNord

Løs ligningen         4x³-6x=0

f'(x) har dobbelt rod i x=0 og een rod i x=1.5.

Men du skal undersøge om det er minimum, maksimum eller vandret vendetangent.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2018 af StoreNord

-Skærmbillede fra 2018-12-08 18-04-12.png


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.