Matematik

Toppunktsformel

09. december 2018 af Hanne12345654321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan forklare mig hvorfor det bliver til 4a i formlen. (tjek billedet)

Tak påforhånd:))

Vedhæftet fil: maaaattt.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2018 af peter lind

I det første led står der (2a)2 = 4a2 i nævneren hvoaf det ene a går ud mod a i tælleren. Man sætte det på en fælles brøkstreg og fællesnævneren bliver 4a


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. december 2018 af AMelev


I første led reduceres og forkortes med a: a\cdot (\frac{-b}{2a})^2=a\cdot \frac{(-b)^2}{(2a)^2}=a\cdot \frac{b^2}{4a^2}=\frac{b^2}{4a}
I 2. led forlænges med 2: b\cdot \frac{-b}{2a}=\frac{-b^2}{2a}=\frac{-2b^2}{4a}
I 3. led forlænges med 4a: c=\frac{4a\cdot c}{4a}


Skriv et svar til: Toppunktsformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.