Matematik

hjælp lige plz

10. december 2018 af hjælpmiggggggg (Slettet) - Niveau: C-niveau

f(x) = 1x2 – 2x – 3

g(x) = 1x +1

Beregn koordinatsættene til skæringspunkterne mellem grafen for f og g.

hvordan finder jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Sæt dem lig med hinanden:

x2 - 2x - 3 = x + 1  <=>

x2 - 3x - 4 = 0

d = (-3)2 - 4*1*(-4) = 25

x = (-(-3) ±√25)/(2*1)  <=>

x = 4 ∧ x = -1

Så finder man de tilhørende y-værdier ved at indsætte i en af forskrifterne for f eller g. Vi kan fx indsætte i g(x):

g(4) = 5

g(-1) = 0

Så koordinatsættene til de to skæringspunkter bliver

(4,5) og (-1,0)


Skriv et svar til: hjælp lige plz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.