Fysik

Hvad betyder E?

10. december 2018 af Ptord (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Så vi har projektuge, og vores delemne omhandler ormehuller og tidsrejser. En hjemmeside siger, at et ormehul muligvis kunne have størrelsen 10^-33 centimeter.

Men hvis du taster det ind på en lommeregner, kommer resultatet ud med 1e-33.

Hvad betyder "e" i det sammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2018 af Mathias7878

e = eulers tal = 2.718 (afrundet til tre decimaler) 

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2018 af SådanDa

Det betyder "eksponent", når dit resultat på lommeregneren er meget stort eller megget lille, sådan at der ikke er plads til alle cifrene på displayet bruger en del lommeregnerer denne notation. Du skal læse det sådan at

 e-33=10-33, så altså 1e-33=1·10-33. Hvilket jo er det samme som du trykkede ind!


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2018 af SådanDa

Hvis du gerne vil have det skrevet som et decimaltal, så skal du vide at

10-1=1/10=0,1

10-2=1/102=0,01

10-3=1/103=0,001

10-33=1/1033=0,000...001, med 32 nuller mellem kommaet og 1-tallet. Det er derfor at man bruger denne notation, da man blot kan tænke på det som antallet af nuller efter kommaet.


Skriv et svar til: Hvad betyder E?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.