Matematik

Hjælp!!!

11. december 2018 af toraa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis jeg har 100m hegn, og skal indhegne en cirkel hvor mange m^2 bliver den så?

Hvordan finder jeg frem til det?

Jeg får det til 100,29m^2 kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2018 af AMelev

Spørgsmålet er lidt uklart. Vil du vide, hvad arealet af cirklen er?
Hvis omkredsen af cirklen er 100m, så kan du bestemme radius r ud fra formlen for omkreds af cirkel O=2\pi\cdot r\Leftrightarrow r=\frac{O}{2\pi}=....

Så kan du derefter bestemme arealet A ud fra formlen A=\pi\cdot r^2
Og nej, det giver ikke 100.29, men 795.8.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2018 af SuneChr

 (I)  omkreds = 2\pir
(II)  Areal = \pir2
Isolér r i (I) og indsæt i (II) og reducér:

\textup{areal}=\frac{omkreds^{2}}{4\pi }


Skriv et svar til: Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.